Aký je najvhodnejší materiál na terasu alebo na dlažbu okolo bazénu?

Dokončujete exteriér Vášho domu a rozmýšľate nad najlepším povrchovým materiálom na terasu a bazén? Ak hľadáte rozumný kompromis  dizajnu, životnosti, ceny a údržby,  pouvažujte nad prírodným kameňom. Tu je 10 dôvodov, prečo:

1. Každá jedna terasa z prírodného kameňa je  originál

Každý kus dlažby z prírodného kameňa sa líši farbou, žilami hornín a pórmi, ktoré mu dávajú „punc jedinečnosti“.  Nikto iný na svete nebude mať rovnakú terasu ako vy. Žiaden umelo vytvorený produkt nie je tak originálny, ako keď ho vytvorí príroda.

2. Nadčasový dizajn

Prírodné materiály sú nadčasové, vždy budú krásne. Nemusíte sa obávať že sa vaša krásna terasa, stane o pár rokov nevkusná.  Toto je problém pri umelo vytvorených a farebných dlažbách. Žlté, modré, ružové… – módne trendy sa určujú na rok, vy svoj môžete vytvoriť už dnes na dlhé roky.

3. Bezkonkurenčná životnosť a doživotná záruka od TRAVERT s.r.o.

Pokým pri terasách z WPC materiálu, resp. exotických drevín je uvádzaná životnosť 10 – 25 rokov, pri kameni je životnosť za štandardných podmienok prakticky neobmedzená. Firma TRAVERT s.r.o poskytuje na travertínové terasy a dlažby doživotnú záruku, ktorá hovorí za všetko.

4. Cena zodpovedajúca kvalite

Terasy z prírodného kameňa sa dajú kúpiť od 65€/m2. Najobľúbenejší a najviac predávaný typ travertín ivory light sa predáva v hrúbke 2cm za 76€/m2. Cena je prakticky rovnaká ako cena kvalitnej gressovej dlažby,  respektívne WPC kompozitov.

5.Farebná stálosť

Viac-menej všetky prírodné kamene sú farebne stále a nevyžadujú žiadne pretieranie, olejovanie ako napr. drevené terasy, ktoré možno rovnako luxusne vyzerajú, ale  vyžadujú obnovovanie náterov. Rovnaký problém s „vyťahovaním“  farby slnkom, majú i umelé terasy z WPC kompozitov.

6. Cez deň chladí, večer hreje

Vďaka svojim akumulačným schopnostiam  je vďačným materiálom  na použitie v exteriéri,  na terasách alebo na okolie bazénov. Ani pri letných horúčavách sa nemôže stať, aby ste si popálili chodidlá, čo sa o tmavých terasách z iných materiálov povedať nedá. Cez deň akumuluje teplo, ktoré počas príjemných večerov na terase uvoľňuje.

7. Na travertíne sa nepošmyknete

Veľkou výhodou tohto kameňa oproti keramike, resp. iným druhom materiálov je aj jeho štruktúra a mierna pórovitosť. Vďaka svojmu povrchu má protišmykové vlastnosti. Často ho máte možnosť vidieť vo wellness centrách, kde je podlaha prakticky nonstop plná vody.

8. Nevsakuje tekutiny

Prírodný kameň travertín je prirodzenie vsiakavý materiál. Pre jeho využitie v interiéroch a exteriéroch odporúčame špeciálne impregnácie.  Sú to materiály založené na báze nanotechnotlógie. Po  jednorazovej impregnácii prírodný travertín  nevsakuje vodu, víno a iné tekutiny. Preto sa bez obáv používa aj vo vlhkom prostredí.

9. Minimálna údržba

Na ošetrenom travertíne sa neusadzuje vodný kameň a nedrží sa na ňom prach ako na iných povrchoch. Pre čistenie v exteriéri vám postačí vysokotlakový čistič. V našej ponuke nájdete aj špeciálne produkty a vosky na čistenie interiérov.

10. Individuálna výplň, rozmery a opracovanie

Pórovitý povrch travertínu je možné vyplniť priesvitným ako i farebným epoxidom a následne vybrúsiť alebo vyleštiť. Hrany obkladu môžu byť osekané alebo orezané. Rozmery obkladov dodávame na základe vašej požiadavky. Kombináciou individuálnej výplne, rozmerov,  opravovania povrchu ako i hrán budete mať doma originálnu podlahu presne podľa vašich predstáv.

V prípade, že vás travertín zaujal a rozmýšľate nad využitím tohto krásneho materiálu, odporúčame vám skontaktovať sa so spoločnosť Travert s.r.o., ktorá sa ako jediná na Slovensku špecializuje na predaj a kladenie travertínu a vo svojom portfóliu má viac ako 100 realizácií.

Ak Vás tento článok zaujal a rovnako ako my vidíte, že prírodný kameň je na terasu najlepší materiál neváhajte nás kontaktovať.

konateľ TRAVERT s.r.o.: Vladimír Jakáb: 0910 123 945,

Galéria