Tri spôsoby ako zvýšiť hodnotu svojho bývania pomocou travertínu

Či už chcete predať svoj dom za čo najvyššiu hodnotu alebo naopak zvýšiť hodnotu svojho bývania pre vlastný pocit, ponúkam vám tri jednoduché kroky, ktoré dodajú vášmu domu punc nadčasovosti a zvýšia jeho hodnotu

1. Poraďte sa s architektom či designérom

Tipy od profesionála vám pomôžu nájsť nákladovo efektívne spôsoby ako vylepšiť svoje bývanie. Optimálne je sa poradiť s architektom, interiérovým alebo exteriérovým designérom. Zároveň vám odborníci pomôžu vyhnúť sa prípadnému kroku vedľa a ochránia vás pred síce trendovými, no možno nie príliš vkusnými riešeniami. Nepoznám architekta, ktorý by klientovi ak mu to rozpočet dovolí neodporučil použiť prírodný kameň v kombinácii napr. s drevom. Nič nedodá vášmu domu väčší pocit nadčasovosti a originality ako prírodný kameň. Odborník vám navrhne napríklad kúpeľňu z prírodného kameňa travertínu alebo terasu z travertínových dlaždíc. Prípadne vám poradí aké farby použiť na okolité steny.

2. Nahraďte umelú podlahu v interiéri travertínom

V prípade ak ide o rekonštrukciu nehnuteľnosti, ktorá má výbornú lokalitu a potenciál na výhodný predaj či prenájom odporúčam na interiérových materiáloch nešetriť. Umelé podlahy sú síce lacné, no tejto cene zodpovedá aj ich hodnota pre dom. Rizikom sú aj negatívne dôsledky pre zdravie. Nedávne výskumy potvrdili, že umelé podlahy môžu byť jednou z príčin astmy, resp. jej zhoršovania. Nahraďte preto všedné umelé podlahy travertínovými dlaždicami, ktoré sú nielen krásne ale i mimoriadne praktické. Prírodné kamenné podlahy dodajú vášmu domu eleganciu, nadčasovosť a hodnota vášho domu výrazne narastie

3. Opravte nedokonalosti a použite travertínové exteriérové dlažby

Nielen dokonalý interiér, ale aj upravený exteriér vyjadrujú konečnú hodnotu vášho bývania. Upraveným exteriérom nemyslím len pokosenú trávu, či upratané hračky. Hodnotný a dobre vyzerajúci dom by mal byť zbavený gýčových ozdôb spred desiatich rokov. Terasy by mali byť čisté. Absolútnym tabu sú rozbité dlaždice, či popraskaný chodník. Tu vrelo odporúčam prírodný kameň travertín, ktorý patrí medzi najodolnejšie materiály. Travertínové dlažby vydržia aj extrémne teploty, navyše sú protišmykové a vďaka schopnosti absorbovať teplo sa dá v lete po nich chodiť aj bosou nohou.

Nový showroom prírodného kameňa v Bratislave

Ak by ste sa chceli o vašej rekonštrukcii pobaviť osobne, rád vás uvítam v Showroome Travertínu na Muchovom námestí 3 v Bratislave. Pri výbornej káve sa porozprávame o vašich predstavách. Od roku 2010 sme na Slovensku realizovali viac ako 200 projektov – nechajte sa nimi inšpirovať v časti referencie. Prípadne mi napíšte na jakab@travert.sk alebo zavolajte na 0910 123 945.

Galéria