Použitie prírodného kameňa travertín ako dlažby okolo bazénu

Prírodný kameň travertín je ideálny ako exteriérová dlažba okolo bazénu. Dôvodov je na to hneď niekoľko. V dnešnom článku spomenieme tie najvýznamnejšie. V spodnej článku pridávame i niekoľko fotografií nami realizovaných projektov. K dnešnému dňu sme na Slovensku realizovali viac ako 100 projektov. Všetky nájdete v časti referencie z travertínu na našej webstránke tu. Pokiaľ máte záujem – tu je i výber štyroch videí, kde prezentujeme naše exteriérové realizácie z travertínu: Video 1Video 2, Video 3, Video 4

Prečo si vybrať prírodný kameň travertín ako dlažbu okolo bazénu:

Má nádherný nadčasový design

Ako vidieť z referencií nižšie, každý jeden kus travertínovej dlažby je produktom prírody. Neexistujú dva totožné kusy travertínovej dlažby. Rôznorodá farebnosť, pórovitosť travertínu dá vašej dlažbe okolo bazénu nádherný design. Ten bude krásny a nadčasový po desaťročia.

Nešmýka sa

Vďaka miernej pórovitost travertínu sa na travertíne nešmyknete. Je preto vhodný na použitie práve v okolí bazénov prípadne do kúpeľní – teda miest, kde často chodíte bosou nohou po klzkej podlahe.

Je dostupný za férovú cenu

Cena travertínovej dlažby zodpovedá jej prírodnému charakteru. V závislosti od opracovania, farebnosti a hrúbky sa pohybuje okolo 75€ za m2. Za túto cenu od nás dostávate originálny produkt prírody nádherného designu a nadčasovosti. Porovnanie praktických vlastní s alternatívnymi materiálmi v tejto cenovej hladine je jednoznačne v prospech travertínu.

Po travertíne môžete chodiť bosou nohou

Vďaka akumulačnej schopnosti travertínu sa na ňom nepopálite ani pri najväčších horúčavách. To je jednou z hlavných výhod, prečo mnoho našich klientov mení tmavé či už drevené alebo WPC materiály za práve travertínovú dlažbu. Túto vlastnosť dosiahnete správnou realizáciou pokládky travertínovej dlažby na dostatočne hrubú travertínovú platňu.

Nevsakuje tekutiny

Po položení sa travertínová dlažba celoplošne naimpregnuje impregnáciou Strong 2000. Náslene kameň už nevsakuje tekutiny a vaša travertínová dlažba si zachová pôvodný desing. Rozbitie červeného vína už nespôsobí majiteľke domu vrásky na čele. Výrobca impregnácie garantuje odolnosť voči agresívnym látkam ako červené víno po dobu 10 hodín. Tekutinu stačí jednoducho utrieť a pokračovať v zábave.

Galéria